Fokhagymás csípős oldalas bazsalikomos kelbimbóval

Kétcsontos darabokra vágjuk a húst. Mindegyiket jól bedörzsöljük sóval, tört borssal, füstölt őrölt csilivel. Egy kizsírozott tepsibe lerakjuk. Öntünk rá egy deci vizet, lefedjük alufóliával, és 170 fokra előmelegített sütőbe toltjuk. Körülbelül két óra alatt fog megpuhulni.

Közben megtisztítjuk a kelbimbót. Sós, szódabikarbónás vízben pár percig előfőzzük. Leszűrjük. Levesszük a fóliát a pecsenyéről, beleszórjuk a kelbimbót, átkeverjük, majd visszatoljuk a 200 fokra melegített sütőbe, és rápirítunk.

Keresztapum bográcsosa

kaloria 380 CAL
ido 170 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink