Fokhagymás csülök kecskesajttal töltött paprikával

Darabokra vágjuk a csülköt. Kikenünk egy kis tepsit zsírral. A feldarabolt csülköt bedörzsöljük zúzott fokhagymával, sóval és borssal. Beletesszük a tepsibe. Közédugdossuk a két félbevágott fokhagymát és a meghámozott, cikkekre vágott vöröshagymát. Ráöntjük a maradék zsiradékot, öntünk még alá két deci vizet. Alufóliával lezárjuk, és 160 fokos sütőben 2,5 órán át sütjük.

Levesszük róla a takarást, és ha szükséges, rápirítunk magasabb hőfokon.

Megmossuk a paprikát, szárazra töröljük. Beletesszük egy papírral bélelt tepsibe, és jó forró, 200-210 fokos sütőben addig sütjük, míg el nem kezd feketedni a külseje.

Átrakjuk egy hőálló tálba, szorosan lefedjük fóliával, és hagyjuk állni egy negyedórát. Utána már könnyen le tudjuk húzni a héját.

Hosszában bevágjuk az egyik oldalát, kiszedjük a csutkát, kikaparjuk a magokat. Kiterítjük a paprika palástját, mérettől függően hosszában 2-3-4 cikkre szabjuk. Kis hasábokra vágjuk a kecskesajtot, és mindegyiket becsavarjuk egy-egy darab sült paprikába.

Gulyásleves füstölt csülökből, paprikás csipetkével

kaloria 760 CAL
ido 235 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.