Forrás: Pásztor Tünde

Gulyásleves füstölt csülökből, paprikás csipetkével

ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 2 óra

Összevágjuk a vöröshagymát, zsiradékon megfonnyasztjuk. Rárakjuk a zúzott fokhagymát, adunk hozzá sót, borsot, őrölt pirospaprikát. Hozzátesszük a felkockázott csülköt (mellédobhatjuk a csontot is), kis vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára főzzük.

Közben mindig pótoljuk az elfőtt folyadékot. Ha már majdnem puha, felöntjük 1,5-2 liter vízzel, hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott zöldségeket és burgonyát. Dobunk bele pár csípőspaprika-karikát is. Újra felforraljuk, és kis lángon főzzük tovább. Ha megpuhultak a zöldségek, belekeverjük a finomra vágott petrezselyem vagy zeller zöldjét is.

Leszedjük a leves tetejéről a zsiradékot. Felütjük a tojásokat, sózzuk, elkeverjük. Hozzáadjuk a leszedett zsiradékot és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó kemény tészta legyen. Csipetkéket szaggatunk belőle egy tálcára, kicsit hagyjuk szikkadni, majd sós vízben külön kifőzzük. Ha ismét forr a víz, és feljött a tetejére, már szedhetjük is ki. A levesbe téve vagy külön tálaljuk.

Túrós csoda

Palóc tócsni

kaloria 440 CAL
ido 150 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.