Fokhagymás bárányborda baconos zöldbabbal

Fokhagymás bárányborda baconos zöldbabbal

A bárányhúst bordánként szétvágom, kicsit megklopfolom. Mustáros, olajos, fűszeres pácban két napig érlelem. Serpenyőben mindkét oldalát pirosra sütöm. Ezután zúzott fokhagymát nyomok rá, petrezselyem zöldjével és fűszerpaprikával hintem meg.
A szalonnát kiolvasztom, zsírjára sütöm, s rádobom a megtisztított zöldbabot. Sóval, fokhagymával, borssal ízesítem, kevés húslével felengedve megpárolom. A végén paradicsomkockákat forgatok bele. Röszti burgonyával tálalom.

kaloria 940 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Fokhagymás bárányborda baconos zöldbabbal

2 dl húsleves

40 dkg zöldbab

20 dkg bacon

pirospaprika

1 csokor petrezselyem zöldje

4-5 gerezd fokhagyma

őrölt bors

50 dkg burgonya

80 dkg bárányborda

4 paradicsom

Ajánlataink