Fokhagymás pisztrángsült
A megtisztított halat szalvétával szárazra törlöm, majd 1-1,5 centinként mindkét oldalát beirdalom – ettől az
aprócska trükktől a húsa ízletesebbé, zamatosabbá válik sütés után. A fokhagymát összezúzom, kaprot és
petrezselyem zöldjét aprítok hozzá. A halat bekenem vajjal, sózom, borsozom. A végén megszórom a zöldfűszerekkel összevegyített fokhagymával, alaposan beledörzsölöm a pisztráng bőrébe és a bevágásokba,
majd kevés citromlét locsolok rá. Alufóliával kibélelt és vajjal megkent tepsibe teszem, és erős lángú sütőben
– 200-220 fokon, 6-7-es fokozaton – 15-20 perc alatt készre sütöm. Közben az olvadt vajjal locsolgatom.
Zöldséges rizzsel vagy főtt vajas burgonyával tálalom, citromkarikával díszítem.