Fokhagymás szűz hasábburgonyával és gránátalmás zöldsalátával

Előkészítés: 40 perc – Pácolás: 4 óra – Sütés: 20 perc.

Egy kis tálban összekeverjük a balzsamecetet a mustárral, az olívaolajjal, a zúzott fokhagymával, valamint az őrölt borssal és rozmaringgal, körben bekenjük vele a szüzet. Alufóliába csomagoljuk, és pár órára a hűtőszekrénybe rakjuk érni. Kivesszük, kicsomagoljuk, szobahőmérsékleten hagyjuk felmelegedni. Utána egy serpenyőben felforrósítjuk a zsiradékot. Belerakjuk a szüzet, megsózzuk, és pár perc alatt minden oldalról körbesütjük. Átrakjuk egy kis sütőedénybe, és 170 fokra felmelegített sütőben további 15-20 percig sütjük. Utána kivesszük, hagyjuk állni tíz percig.

Közben a salátaleveleket összekeverjük a gránátalma magjaival, sózzuk, meglocsoljuk egy kis citromlével és olívaolajjal.

Végül a húst vastag szeletekre vágjuk, hasábburgonyával és a salátával tálaljuk.

 

kaloria 610 CAL
ido 300 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.