Előkészítés: 30 perc Kelesztés: 1,5 óra Sütés: 30 perc
Beáztatjuk az aszalt cseresznyét meleg vízbe egy félórára. A langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzákeverünk fél evőkanál mézet, és hagyjuk felhabosodni. Közben egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzákavarjuk a sót. Beleütjük a tojást, ráöntjük a maradék mézet, hozzáadjuk a felhabosodott élesztőt, és közepesen szoros tésztát dagasztunk, annyi langyos vízzel, amennyit kíván még. Tíz percig dagasztjuk. Ha már szépen elválik az edény falától, beledolgozzuk az olívaolajat is. Kerek cipót gyúrunk belőle, letakarjuk, meleg, nem huzatos helyen kelesztjük. Utána lisztezett deszkán átgyúrjuk, beledagasztjuk a leszűrt cseresznyét is. Három vagy négy szálat sodrunk belőle, összefonjuk, átemeljük egy papírral bélelt, hosszúkás sütőformába. Ismét letakarjuk, kelesztjük. 180 fokos sütőben 15-18 percig sütjük, utána kivesszük, lekenjük felvert tojással, megszórjuk egész mákkal, és készre sütjük.