Két evőkanálnyi vajjal vastagon kikenjük egy nagyobb kerek tortaforma alját. Egyenletesen megszórjuk a cukorral.
Az őszibarackokat fél percre forrásban lévő vízbe mártjuk, így könnyen meg tudjuk hámozni. A magot kiemeljük, a gyümölcsöt vékony cikkekre vágjuk, és kirakjuk vele az előkészített forma alját. Rászórjuk a megmosott, leszárított áfonyát és szedret is.
Egy fakanállal összekeverjük a lisztet a sütőporral, a sóval, a cukorral és a vaníliás cukorral, majd összeforgatjuk az egész tojással és a joghurttal, végül beledolgozzuk a maradék, langyosra olvasztott vajat is. A gyümölcsök tetejére öntjük a masszát.
170 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és szűk háromnegyed óra alatt megsütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt fogpiszkálóra már nem ragad nyers tészta.
Kiborítjuk, és langyosan kínáljuk.