Tészta
A tésztához 2,5 dl vizet felforralunk a vajjal és egy csipet sóval. Hozzáadjuk a lisztet, simára kidolgozzuk, majd a
tűzön addig kevergetjük, amíg elválik az edény falától. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojásokat, mindegyikkel
jól kikeverve a tésztát. A tésztából lisztezett deszkán 5 db, 26 cm átmérőjű korongot nyújtunk. Sütőlapra tesszük,
és a 220 fokra előmelegített sütőben egyenként megsütjük.
Töltelék
A töltelékhez összekeverjük a tojássárgájákat a cukorral, csipetnyi sóval és a tejjel. Lassú tűzön állandó kevergetés
mellett lassan sűrűre főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe beáztatjuk, kinyomkodjuk, és a forró krémhez keverjük.
A krémet ezután hűlni hagyjuk.
Simára keverjük a mascarponét a tojásos krémmel, majd hozzáadjuk a porcukorral habbá vert tejszín felét. A
krém felét az egyik tésztalapra simítjuk, megpöttyözzük a lekvár felével. Befedjük egy másik lappal, kissé lenyomkodjuk, elosztjuk rajta a maradék krémet és lekvárt. Lefedjük egy harmadik lappal, majd a tortát bevonjuk a maradék tejszínhabbal. A maradék két tésztalapot apró darabokra tördeljük, és körben megszórjuk vele a tortát. Tejszínhabbal, porcukorral és
lekvárpöttyökkel díszítjük.