Forrás: Ványi László

Forralt borban párolt marhalapocka

Forralt borban párolt marhalapocka

A lapockát megsózzuk, egy lábasban kevés olajon mindkét
oldalát elősütjük, majd kivesszük. Az olajában megpirítjuk
a finomra vágott hagymát, a karikákra szeletelt
sárgarépát meg a cukrot, majd felengedjük vörösborral
és egy kevés vízzel. A húst visszatesszük, frissen reszelt
gyömbérrel, szegfűszeggel és fahéjjal fűszerezzük. Hozzáadjuk a cikkekre vágott almát meg a narancsot, és
időnként megforgatva, lassú tűzön másfél, két óráig pároljuk. Ekkor ismét kivesszük a húst, a pecsenyelét vízben elkevert ételkeményítővel besűrítjük. A húst felszeleteljük, és a mártás kíséretében tálaljuk.

kaloria 380 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink