Főtt marhahús borsos tökmártással

Főtt marhahús borsos tökmártással

A marhahúst nagyobb fazékba tesszük, felengedjük 2,5 liter hideg vízzel, és a zöldségeket hozzáadva, sóval, szemes borssal fűszerezve, lassú tűzön puhára főzzük. A főtt húst 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és egy kis húslevesben tálalásig melegen tartjuk. A tököt meghámozzuk, kettévágjuk, és kiszedjük a magházát. Beletesszük egy lábasba, hozzáadjuk a megtisztított és kockára vágott fehérrépát, ízlés szerint sót és borsot. Kevés vizet öntünk alá, majd lefedjük, és időnként megkeverve, kb. 40 percig főzzük. Ha megpuhult, kiszedjük, és még forrón áttörjük egy szitán. A lisztet megpirítjuk a vajon, felengedjük a húslevessel, majd habverővel, folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a tökhöz. Vigyázzunk, hogy ne legyen csomós! Megkóstoljuk, szükség szerint borssal és cukorral ízesítjük. A forró marhahúst tökmártás kísérettel,
köretként zsemlegombóccal tálaljuk.

kaloria 470 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink