Főtt-sült malackaraj köményes kelkáposztával
A malachúst ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megsózzuk, és egy edényben az apróra vágott fokhagyma, a felszeletelt hagyma meg a kisebb darabokra vágott sárgarépa társaságában puhára pároljuk.
Amíg a hús fő, elkészítjük a kelkáposzta köretet. A szalonnát csíkokra vágjuk, serpenyőben, lassú tűzön pirosra sütjük. Rászórjuk a köménymagot, utána egy kicsit együtt is pirítjuk, hogy a magok kipattogjanak. A
kelkáposztát vastagabb metéltre vágjuk, rádobjuk a szalonnára, megsózzuk, és kissé megpirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, és adunk hozzá egy decit a malac ízes párolólevéből is. 10 percig hagyjuk csendesen rotyogni.
A megpuhult malachúst kivesszük a léből, alaposan lecsepegtetjük, kicsit meg és törölhetjük, majd egy serpenyőben, forró olajon a szeletek mindkét oldalát pirosra sütjük. (Vigyázzunk, mert az olaj sistereghet, kifröccsenhet!) A hússzeleteket elrendezzük
káposztaágyon, és forrón kínáljuk.