Francia mákos szelet

Piskóta

A piskótalaphoz a tojássárgájákat a cukorral kikeverjük, és összevegyítjük a kemény habbá felvert fehérjékkel. A lisztet a sütőporral, a darált mákkal jól elkeverjük, és a maszszát összedolgozzuk. Előmelegített sütőben, közepes nagyságú tepsiben sütjük. Ne nyissuk ki a sütő ajtaját, míg meg nem sül a piskóta. A sütés ideje körülbelül fél óra, amíg felmagasodik a tepsiben a tészta. Ameddig feljön a piskóta, egész lángon sütjük, utána takarékra mérsékeljük.
A még langyos krémmel megkenjük az alsó lapot,
rátesszük a piskótát, megint töltelék, majd tetejére a felső
lap kerül. A tetejére hagyjunk a krémből annyit, hogy szép
simára el tudjuk kenni. Villa hegyével mintázzuk meg, és
reszeljünk rá egy szelet Sport csokit.

A lapokhoz

A sütemény aljára és tetejére kell két lap. Ehhez a cukrot,
a margarint, a mézet, a tojást takaréklángon felmelegítjük.
A lisztet a beleszórt szódabikarbónával a felolvadt
masszához hozzákavarjuk. Két lapra elnyújtjuk, és közepes nagyságú tepsiben megsütjük. Nem kell kikenni és
lisztezni a tepsi belsejét.

Krém

A krémhez a tojásokat a cukorral, a pudingporral és a vaníliás cukorral összekeverjük. Beleöntjük a felforralt tejbe, és állandóan kevergetve megfőzzük. Ha kész, félig kihűlt állapotban összekeverjük az apró darabokra vágott margarinnal. Alaposan kikeverjük a pudingos krémet.

kaloria 480 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.