Tészta
A tojásokat forró vízfürdő felett jó habosra kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, egy csipet sóval meg a citromhéjjal. Levesszük a vízfürdőről, és addig verjük tovább, amíg a krém kihűl. A puha vajat a liszttel együtt belekeverjük, majd a masszát kivajazott, kilisztezett formába töltjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük. A piskótát a formában hagyjuk kihűlni, azután kettévágjuk.
Krém
A pudingporból és a tejből a cukorral a szokásos módon pudingot főzünk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk puhulni. Az epret megtisztítjuk, félbevágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint jól kinyomkodjuk, majd a pudinggal, a likőrrel és 3 evőkanálnyi finomra vágott mentával együtt a tejszínhez keverjük. Az egyik tortalapot
visszatesszük a formába, kirakjuk félbevágott eperszemekkel. Megkenjük a tejszínkrémmel, és ráhelyezzük a másik tortalapot. A tortát a hűtőbe tesszük, amíg a krém megdermed. Kiszedjük a formából, és bevonjuk tejszínhabbal. A tetejét tejszínhabbal, eperrel és mentával díszítjük.