A szavascombot megtűzdeljük a csíkokra vágott füstölt szalonnával.
Fűszerkeveréket készítünk: mozsárban összetörjük a borókabogyót, a szecsuáni borsot, a szegfűborsot, pár szem fekete borsot. Megsózzuk a keveréket, majd bedörzsöljük vele a húst. Belerakjuk egy kis sütőedénybe. Rálocsoljuk a megolvasztott zsírt, öntünk alá még 2 deci vizet. Alufóliával letakarjuk, és 160-180 fokos sütőben két órán át sütjük.
A sütési idő második felében néha ránézünk, és ha elfogyott volna alatta a folyadék, akkor pótoljuk egy kis vízzel, nehogy leégjen.
Ha kész, kivesszük a húst, a pecsenyelevet pedig egy kis lábasban beforraljuk (adhatunk hozzá némi keményítőt, ha sűríteni szeretnénk).
Pici zsíron kifehérítjük az átmosott rizst, majd felöntjük kétszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, és készre főzzük. Egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a fenyőmagot. A radicchiót kis kockákra vágjuk. Ha megfőtt a rizs, hagyjuk állni tíz percig, majd összeforgatjuk a fenyőmaggal és a felaprított salátával.