Füstölt harcsából készült paprikás
Kezdjük a füstöléssel! Egy bogrács aljára körülbelül 3 maréknyi fűrészport szórunk. A bográcsba rácsot helyezünk, erre fektetjük a bőrétől megtisztított, feldarabolt halat. A bográcsot gáztűzhelyre tesszük, és fedővel letakarjuk. Nem túl nagy lángon nagyjából 15 percig füstöljük.
Ezután egy lábasban hagyományos pörköltalapot készítünk: az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük. Amikor üvegesre párolódott, megszórjuk pirospaprikával, beletesszük a zúzott fokhagymát, a darabokra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, ízesítjük a fűszerekkel, majd fedő alatt összefőzzük. Időnként kevés vízzel felengedhetjük, hogy egyenletesen szétfőjön minden. Ekkor tesszük hozzá a haldarabokat, óvatosan összekeverjük és sózzuk. Lassú tűzön összeforraljuk, közben ízesíthetjük még sóval, erős paprikával. Tálalás előtt elkeverjük a tejszínnel.
Túrós csusza
A csuszatésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Összekeverjük a túróval, tejfellel meglocsoljuk, megszórjuk tepertődarabkákkal – ezt kínáljuk a harcsapaprikáshoz.