Forrás: Petrovics György

Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva

Füstölt kolbász tarhonyán és krumplin ágyazva

A hagymát megtisztítom, finomra vágom, a krumplit meghámozom, felkockázom, a füstölt kolbászt felkarikázom. A hagymát az olajon megdinsztelem,
a tarhonyát a felforrósított olajon megpirítom. Sózom, borsozom, és ízlés szerint pirospaprikával megszórom.
A krumplit, a kolbászt hozzáadom, és felöntöm kétszer annyi vízzel, mint amennyi a tarhonya. A főzés során fogyó vizet pótolni kell, ha a tarhonya kemény maradna. Időnként kevergetem, hogy az alja le ne égjen, mert az odakapott tarhonya keserű, élvezhetetlen az íze. Mire a víz elfő, a krumpli, a kolbász is megpuhul, így egykettőre elkészül az isteni egytálétel.

kaloria 810 CAL
ido 35 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink