ELŐKÉSZÍTÉS: 30 perc – FŐZÉS: 2 óra – Apróra vágjuk a vöröshagymát, megdinszteljük zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, átpirítjuk egy fél percig. Levesszük a tűzről, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát. Rádobjuk a bőrével együtt felkockázott csülköt, sózzuk, pici vizet öntünk alá, és elkezdjük párolni. Időnként megkeverjük – ha szükséges, öntünk alá egy kis vizet, de arra ügyelünk, hogy végi rövid leven maradjon. Ha már majdnem puha a csülök, akkor rátesszük a felkockázott sonkát vagy tarját, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot és paprikát, együtt készre főzzük. Főtt krumpli vagy kenyér és savanyúság jár mellé.
Hozzávalók
4 személyre
bors
só
1 paprika
1 paradicsom
30 dkg tarja vagy füstölt sonka
zsiradék
őrölt pirospaprika
3 közepes közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kg hátsó csülök