Forrás: Gáll Viktorné Nikoletta

Füstölthús-leves sztrapacskával

Megmossuk a darabokra vágott húst, és hideg vízben felrakjuk főni. Amikor elkezd forrni, nagyon kicsi lángra állítjuk, és leszedjük a képződő habot. Utána hozzáadjuk a megtisztított, nagyobb darabokra vágott leveszöldséget, a meghámozott, de egészben hagyott hagymát, dobunk hozzá egy teáskanálnyi egész borsot, megsózzuk, és készre főzzük. Amikor már majdnem puha a hús, belerakjuk a levesbe a meghámozott, felkockázott burgonyát is.

A sztrapacskához is meghámozzuk a krumplit, a reszelő finom oldalán lereszeljük. Összekeverjük egy kis sóval, és annyi liszttel, hogy jó legyen az állaga. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, és tálalásig melegen tartjuk. A levest a zöldségek egy részével és a sztrapacskával tálaljuk.

Mátrai borzas pecsenye gombasztrapacskával

kaloria 170 CAL
ido 125 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Gáll Viktorné Nikoletta

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.