Megpirítunk fejenként 2-3 szelet bagettet. A nyers paradicsomokat nagyon apróra vágjuk. Összekeverjük a sűrített paradicsommal, majd fűszerezzük sóval, borssal, majoránnával és bazsalikommal.
Lecsöpögtetjük a mozzarellagolyókat. A kis golyókat duplán panírozzuk. Egy mély tálba öntjük, rászórjuk a lisztet, összerázzuk. A tojásokat felverjük, ráöntjük a lisztes mozzarellára, átkeverjük. Egy nagy tálba szórjuk a morzsát, hozzávegyítjük a kávéskanálnyi fokhagymaport meg a fehér borsot. Egy lyukas lapáttal átrakjuk bele a tojásos gombóckákat, összerázzuk. Majd visszarakjuk a tojásba, és ismét a prézlibe.
Nagyon forró olajban sütjük, mert egyébként kifolyik a sajt még a dupla panírból is.
Tálalás előtt a pirítósokra kanalazunk a paradicsomos keverékből, majd kis olívaolajjal meglocsoljuk, mellérakjuk a kisült mozzarellagolyókat.