Elektromos habverővel habosra keverjük a puha vajat a barna cukorral, a vaníliás cukorral és a csipetnyi sóval. Egyesével hozzádolgozzuk az egész tojásokat.
Egy másik tálban összevegyítjük a száraz hozzávalókat: a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát meg a fűszereket. Fakanállal összevegyítjük a két tál tartalmát, végül beleforgatjuk és egyenletesen eloszlatjuk benne a mazsolát és a durvára tört diót.
Mérleg segítségével három egyenlő részre osztjuk a masszát. Sütőpapírt szabunk egy 24-26 cm átmérőjű kerek tortaforma aljába, és egyesével megsütjük a lapokat. Bő negyedóra alatt sül meg 180 fokra előmelegített sütőben. Tűpróbával ellenőrizzük: akkor jó, ha még egy kicsit szaftos. Tortarácson kihűtjük.
A krémhez elektromos habverővel jól kihabosítjuk a hideg mascarponét a porcukorral és a vaníliás cukorral, végül beledolgozzuk a tejszínből vert habot. A krém negyedét rákenjük az alsó lapra, és így folytatjuk, végül a torta oldalát bevonjuk a maradékkal. Tálalás előtt tejszínhabrózsákkal, marcipánrépákkal, színes apró cukorral díszítjük.