Fűszeres fonat

Fűszeres fonat

Összekeverjük a diót a liszttel, a kakaóval és a vaníliával. Hozzáadjuk a fűszereket, majd rászitáljuk a porcukrot. Beledolgozzuk a puha vajat meg a tojást, majd a tésztát fóliába csomagolva 3 órán át pihentetjük a hűtőszekrényben.
A tésztából diónyi darabokat szaggatunk, azután mindegyikből 15 cm hosszú rudat sodrunk. A rudat középen félbehajtjuk úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, majd copfot fonunk belőle. A fonatokat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatva körülbelül 15 percig sütjük a 180 fokra előmelegített sütőben. Rácsra téve hagyjuk kihűlni. A maradék porcukrot elvegyítjük a vaníliás cukorral, majd tálalás előtt megszórjuk vele a süteményt.

kaloria 130 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.