Fűszeres kuglóf

Fűszeres kuglóf

Durvára törjük a mogyorót és az étcsokoládét. Az aszalt gyümölcsöket apróra vágjuk. Habosra keverjük a puha vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, a sóval és a fűszerekkel. Belereszeljük a narancs és a citrom héját. Egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat, a tejet, végül összeforgatjuk a sütőporral és a keményítővel elkevert liszttel. Beleöntjük a mogyorót és az összeaprított gyümölcsöket, fakanállal átkeverjük. Alaposan kizsírozunk, majd liszttel meghintünk egy 24 cm átmérőjű
kuglófformát, betöltjük a masszát, és 175 fokra előmelegített sütőben 60-70 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk egy kicsit a formában pihenni, majd kiborítjuk, és rácson kihűtjük.

Tetejére

Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét, belekeverjük a kockákra vágott fagyos vajat, s bevonjuk vele a teljesen hideg süteményt. Tört mogyoróval, összevágott aszalt gyümölccsel díszítjük.

kaloria 450 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink