A pecsenyéhez apróra vágjuk a zöld fűszereket. A vöröshagymát meghámozzuk, félbevágjuk, a fokhagymának csak a külső, piszkos leveleit szedjük le, egészben kettévágjuk.
A combokat bedörzsöljük sóval-borssal, megszórjuk az összevágott zöld fűszerekkel. A sütőtepsibe tesszük, közé dugdossuk a vörös- és a fokhagymát, leöntjük annyi olvasztott zsírral, hogy teljesen ellepje. Alufóliával lefedjük, és hűtőszekrénybe rakjuk egy napra.
Másnap leszedjük róla a takarást, és 130-140 fokos sütőben körülbelül három óra alatt puhára sütjük. A zsírjában hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt kivesszük a zsírból, átrakjuk egy serpenyőbe (zsiradék külön már nem kell alá), és mindkét oldalát pirosra sütjük.
A körethez meghámozzuk a burgonyát, és hosszúkás cikkekre vágjuk. Sós vízben felrakjuk főni, és forrás után egy-két percig főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk szikkadni. Utána egy nagy, vastag talpú serpenyőben felforrósítjuk a zsírt, és megpirítjuk benne az előfőzött burgonyát. Így kívül ropogós, belül finom krémes lesz a végeredmény.