Fűszeres, ropogós bundában sült sertésborda tepsis krumplival

Finomra reszeljük a meghámozott fokhagymát, összekeverjük egy kevés elmorzsolt rozmaringgal, az őrölt pirospaprikával és négy evőkanál olajjal. A krumplit megmossuk, hosszában negyedeljük, beleforgatjuk a fűszeres olajba, megsózzuk. Beleszórjuk egy kis tepsi aljába. Négy evőkanál olajat forrósítunk egy serpenyőben, a sertésbordát sózzuk és borsozzuk, pirosra sütjük gyorsan az olajon. Finomra vágjuk a petrezselymet, összekeverjük a maradék elmorzsolt rozmaringgal, a morzsával és a vajjal. A hússzeleteket bekenjük a mustárral, mindkét oldalukat belenyomkodjuk jó alaposan a fűszeres morzsába, majd ráfektetjük a krumpli tetejére. 220 fokos sütőben körülbelül félórát sütjük. Jól illik mellé a párolt vagy savanyított paprika és cukkini.

kaloria 700 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink