Fűszeres töltött tészta
A megmosott kelkáposztaleveleket bő, sós, szódabikarbónás vízben leforrázzuk, és azonnal
lehűtjük. A vastag ereket kivágjuk, majd a levelekkel befedjük a tésztát úgy, hogy a szélük bőven túllógjon a forma peremén.
A darált húst összekeverjük a tojásokkal, a zúzott fokhagymával, az apróra vágott zöldfűszerekkel
meg a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk, és a felét a kelkáposztalevelekre halmozzuk.
A kaliforniai paprikát hosszú csíkokra vágjuk, és hosszában a forma közepére helyezzük. Rárakjuk a húsmassza másik felét, visszahajtjuk a kelkáposztaleveleket, végül befedjük a maradék kinyújtott tésztával. A tetejét megkenjük felvert tojással. 2-3 lyukat szúrunk bele, hogy a gőz eltávozhasson, és a 140-160 fokra előmelegített sütőben legalább 60 percig sütjük. Hidegen és melegen is tálalhatjuk, jól illik hozzá a savanyú káposzta.
Tészta
A tésztához a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük,
burgonyatörővel még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni. Összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit
felvesz, egy tojással, a zsírral meg egy pici sóval hagyományos burgonyás tésztát készítünk. Lisztezett
deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és a szeletelt baconnel kibélelt szögletes sütőformába terítjük. (Egy kevés tésztát félreteszünk a tetejére.)