Fűszeres-karamellás sajttorta

Kekszes alap

Egyneművé dolgozzuk a finomra őrölt kekszet az őrölt ánizzsal és az olvasztott vajjal. Kivajazott, 18 cm-es kapcsos tortaformába egyengetjük fél-egy cm vastagon.

Előmelegített, 180 fokos sütőben 10 percig sütjük, félretesszük.

Karamellás krém

Elkészítjük a karamellt. A cukrot szárazon karamellizáljuk, sózzuk, hozzáadjuk a gyömbért, a vajat, végül a tejjel beállítjuk a szósz sűrűségét.

A szobahőmérsékletű krémsajtot és a mascarponét habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlt karamellszószt, a tejfölt, a tejszínt, a tojásokat, a vaníliakivonatot és a keményítőt, a kekszes alapra öntjük.

Sütés előtt a formát alaposan körbebugyoláljuk alufóliával, hogy a víz sütés közben ne tudjon beszivárogni. A tortaformát egy nagyobb tepsibe állítjuk, amit félig-háromnegyedig feltöltünk forró vízzel.

A sajttortát 160 fokon 45-60 percig gőzöljük. Rácson, nyitott sütőajtónál hagyjuk pihenni bő negyedórát, majd megvárjuk, hogy szobahőmérsékleten teljesen kihűljön. Letakarjuk, és másnapig hűtőszekrénybe tesszük. Másnap kevés olvasztott csokival díszítjük.

kaloria 200 CAL
ido 110 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink