Fűszeres-sajtos korong
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, simára kidolgozzuk,
majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. A lapból 6-8 cm átmérőjű köröket szúrunk ki, majd ezeket sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 10 percig sütjük, majd kivesszük, és hagyjuk kissé hűlni.
A sajtos masszát a lapjában félbevágott korongokra
simítjuk, és 200 fokos sütőben 10 perc alatt aranysárgára
sütjük. Langyosan, salátaalapra halmozva kínáljuk.
Töltelék
Közben összekeverjük a finomra aprított zöldfűszereket,
a kockákra vágott hagymát, az összezúzott fokhagymát, a
lereszelt sajtot és a tejszínt. Sózzuk, megszórjuk frissen őrölt borssal.