Fűszerolajban vasalt csirkefalatok
Ehhez az ételhez kicsit elő kell készíteni az alapanyagokat, de amíg a tűz leég és a faszén átizzik, végezhetünk is. A húsból vékony, fél centi vastag szeletkéket vágtam, a zöldségeket, gyümölcsöket felcsíkoztam, felkarikáztam. Az étel ízét igazából az alapanyagok és a fűszeres olajok határozzák meg (megteszi a sima étolaj, de persze még jobb, ha olívaolajat használok), ezért kis tálkákban különféle
olajokat kevertem ki. Így például az olajhoz adtam
erőspaprika-krémet, mustárt-gyömbért, reszelt citromhéjat- citromlevet-borsot, zúzott fokhagymát, zúzott bazsalikomot és fehérbort. Beleforgattam két-három szeletke húst hol az egyik, hol a másik fűszeres olajba, szorosan egymás mellé fektettem
őket egy káposztalevélen, és rátettem a forró vasalót.
Sistergés, gőzölgés után szinte azonnal karakteres illatok gomolyogtak. Néhány másodperces sütést követően megfordítottam a szeleteket, és csak most hintettem meg őket sóval, megint sütés, majd egy kis adag az adott fűszeres, olajos krémből, s máris kész egy adag hús. A felgyülemlett levet időnként a már megsült szeletekre öntöttem. Jöhettek a gyümölcsök, zöldségek, és tálaltam is az egyik vendégnek. Azért csak az egyiknek, mert a vasaló felülete kicsi ahhoz, hogy egyszerre több adagot is elkészíthessek.
(Amennyiben közösen akarunk asztalhoz ülni,
úgy sorban kisütöm a hozzávalókat, majd sütőben újramelegítve kínálom fel az ételt.) Fehérbort, hárslevelűszürkebarát cuvée-t kínáltam hozzá.