Gazdag dagadó
A felszúrt dagadót besózzuk, a belsejét oregánóval bedörzsöljük, azután félretesszük. Keményre főzünk 3 tojást, majd kihűtjük. A csirkemájat szintén megfőzzük, s ha kihűlt, a tojásokkal együtt kockacukor nagyságúra
vágjuk. A darált húst sóval, őrölt borssal ízesítjük, hozzáadjuk a felszeletelt, apróra kockázott gombát
és vöröshagymát, a tört fokhagymát és a két felvert tojást. A masszát jól összegyúrjuk, majd beletesszük a májat és a főtt tojást. Az összedolgozott töltelékkel megtöltjük a dagadót, és a kolbászt belenyomjuk úgy, hogy végig érjen. Hústűkkel a végét összefogjuk. Alufóliába csavarjuk,
180 fokos sütőben 40-50 percig sütjük. Ha levet engedett a hús, a fóliából kibontva megpirítjuk a tetejét.
Megkenhetjük tejföllel vagy citromlét csepegtethetünk rá. Kihűlés után felszeleteljük, rizzsel vagy petrezselymes
burgonyával tálaljuk.