Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Gesztenyekrémleves

Villával áttörjük a gesztenyemasszát. Egy szűk evőkanálnyival félreteszünk a díszítéshez, a többit egy keverőtálba tesszük. Öntünk hozzá 1 dl tejet, elektromos habverővel simára keverjük. Megint teszünk hozzá 1 dl tejet, simára keverjük – így folytatva beledolgozzuk az összeset.

Átöntjük egy kis fazékba, majd folyamatos kavarás mellett felforraljuk. A keményítőt egy kis tálban csomómentesre kidolgozzuk fél deci vízzel, beleöntjük a csendesen fövő levesbe, összeforraljuk, majd levesszük a fazekat a tűzről. Csipet sóval és egy csomag vaníliás cukorral ízesítjük (ha édesebben szeretjük, tehetünk még bele kevés porcukrot). Langyosra hűtjük.

Közben kemény habot verünk egy deci tejszínből. A maradék tejszínt összedolgozzuk a díszítéshez félretett evőkanálnyi gesztenyepürével, majd óvatosan belevegyítünk 3 evőkanálnyi tejszínhabot. A többi tejszínhabot a rummal együtt beleforgatjuk a langyos levesbe.

A szikkadt kenyérből süteményszaggató segítségével kicsi csillagokat szúrunk ki. Egy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és pár perc alatt aranybarnára sütjük benne a kenyércsillagok mindkét oldalát. A tetejüket megszórjuk csipetnyi barna cukorral, hogy szebben csillogjanak. A leves tetejére a gesztenyés tejszínhabból kiskanállal vagy habzsákkal pici felhőket teszünk díszítésképpen.

 

kaloria 350 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

2 személyre

Forrás: Vidék íze/Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink