Gesztenyeparfé „csináld magad!” akcióban
A kalóriadús nagy téli lakomák után kevés jobb dolog létezik, mint egy jéghideg gesztenyeparfé. Szinte felráz téli álmunkból, készüljön az saját kezűleg vagy előgyártott masszából – mi most nézzük az előző változatot. A szép, ép megmosott és beirdalt gesztenyét kb. fél órán keresztül forrásban lévő vízben főzöm, hogy megpuhuljon. Kiskanállal kivájom a belét, majd szitán áttöröm. Ha végeztem, a cukrot 1 dl vízzel és kis darab vaníliával jól összefőzöm, aztán a vaníliát kivéve belőle összekavarom az áttört gesztenyével. (Aki úgy szereti, tölthet a gesztenye közé a cukorral egyidejűleg pár evőkanál finom rumot is.) Jégre téve kihűtöm, majd összetöröm a kemény habbá vert
tejszínnel. Formába kanalazom, elegyengetem, és jégre téve fagyasztom.