Gesztenyés fatörzs

A szokásos módon elkészítjük a piskótatésztát, és papírral bélelt nagy gáztepsiben két nagyon vékony lapot sütünk belőle. Ha kihűlt a tészta, akkor jön a szabás: kivágunk két akkora körlapot, amekkora a kapcsos tortaformánk. A többi tésztát 6-7 cm széles csíkokra vágjuk.

Fakanállal és/vagy villával puhára keverjük a gesztenyepürét. Megolvasztjuk a csokit, összedolgozzuk a pürével. Végül a tejszínből habot verünk a habfixálóval, és egyenletesen eloszlatjuk benne a gesztenyés csokit.

Összeállítás: az alsó kerek lapot megkenjük vékonyan lekvárral, majd a gesztenyés csokikrémmel. Beletesszük a kapcsos tortaformába. A csíkokat is megkenjük vékonyan lekvárral, majd a csokikrémmel viszonylag vastagon, felcsavarjuk, középre állítjuk, és így tovább a többit is. Ha már kitöltötte a formát, akkor felül is bevonjuk a gesztenyekrémmel. A felső piskótát is megkenjük lekvárral, és ráfektetjük úgy, hogy a lekváros rész lefelé nézzen. Úgy kell gazdálkodni a krémmel, hogy maradjon kívülre is. A tortát legalább egy órát hűtjük, majd kívülről is bevonjuk a gesztenyés csokikrémmel. Végül marcipángombákkal, cukrozott gesztenyével, mentalevélkékkel díszítjük.

 

Sütés nélküli réteges gesztenyés torta

kaloria 300 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.