Gesztenyés charlotte
A zselatinlapokat hideg vízben megpuhítjuk, majd 1 evőkanál meleg rumban felolvasztjuk. A gesztenyemasszát áttörjük, és összekeverjük 2 dl habbá vert tejszínnel, a kihűlt zselatinnal meg egy evőkanál rummal. Hozzáadjuk és belekeverjük a durvára vágott cukrozott gesztenyét, azután a krémet félretesszük. A maradék rumot felhígítjuk 1,5 dl vízzel, felmelegítjük, és feloldjuk benne a cukrot. A piskótákat átitatjuk ezzel a sziruppal – vigyázzunk, hogy ne áztassuk át nagyon, mert szétmállanak. Egy charlotte-formát vagy egy gömbölyű aljú tálat kibélelünk piskótával, megtöltjük a krémmel és egy éjszakára a hűtőbe tesszük dermedni.
Csokoládémártás
Tálalás előtt elkészítjük a csokoládémártást: a tejszínt megmelegítjük, és kevergetve felolvasztjuk benne az apró darabokra tört csokoládét. A charlotte-ot lapos tányérra borítjuk, és a csokoládémártással meglocsolva tálaljuk.