Egy lábasba rakjuk a vizet, a tejet, a felszeletelt vajat meg a csipet sót, és felforraljuk. Beleöntjük a lisztet, elkeverjük, majd kis lángon addig főzzük a masszát, míg el nem válik az edény falától.
Ekkor levesszük a tűzről, és egyesével beledolgozzuk az egész tojásokat.
Csillagcsöves habzsákba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsire egymástól jó távol (mert meg fog nőni a tészta) közepes méretű fánkokat nyomunk belőle.
210 fokos sütőbe toljuk, 10-15 percig sütjük, utána a sütő hőmérsékletét 180 fokra csökkentjük, és további negyedórán át sütjük. Rácson kihűtjük, közben elkészítjük a krémet.
Kikeverjük a tojások sárgáját két evőkanál porcukorral, a vaníliás cukorral és a keményítővel, kis tejjel lazítjuk. A többi tejet felforraljuk. Hozzáöntjük a forró tejet a cukros tojássárgájához, jól kikeverjük, majd gőz felett besűrítjük. Kevergetve teljesen kihűtjük.
Habot verünk a tejszínből 3 evőkanál porcukorral meg a habfixálókkal.
Összekeverjük a gesztenyemasszát a rummal, a vajjal és a tejszínhab
felével, végül összeforgatjuk a vaníliás krémmel. Habzsákba kanalazzuk, megtöltjük vele a félbevágott fánkokat.
A tetejére nyomjuk a maradék tejszínhabot. A fánkocskák tetejét olvasztott csokiban megmártjuk, majd a hab tetejére nyomjuk.