Receptpostánkba küldte Szikora Jánosné Miskolcról. Ovasónk a sütéstől mindig tart egy kicsit, de pár palacsintát bármikor összedob az unokái kedvéért. Nagyon szeretik a sima kakaós vagy lekváros változatot is, de ha valami ünnepi alkalom van, akkor tortát csinál belőle. Igazi téli édesség a mascarponés gesztenyehabbal rakott palacsintatorony, akár még születésnapi tortának is megfelel.
A PALACSINTATORONY
Habot verünk 2,5 deci tejszínből a zselatinnal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd több részletben beledolgozzuk a gesztenyepürét és a mascarponét. Kicsi rummal ízesítjük. Egy tortatányérra rakunk egy vastag palacsintát, megkenjük a krémmel, és ezt ismételjük, míg tartanak a hozzávalók.
A TETEJÉRE
A legfelső palacsintát már nem krémmel kenjük meg, hanem összeolvasztjuk az étcsokoládét a tejszínnel, és ezt csurgatjuk rá. Ha megdermedt, tejszínhabbal díszítjük, és tortaszerűen szeleteljük.