Gesztenyés pulykamellrolád
A pulykaszívet és a májat ledaráljuk. Kevés olajon megpároljuk a finomra aprított vagy lereszelt hagymát, rátesszük a darált pépet, és a forró olajon kevergetve megpirítjuk.
A kiolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük a
tejbe áztatott és jól kifacsart zsemlét, a langyosra hűlt
hagymás belsőséget meg a tojást, és jól összegyúrjuk.
Sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük.
A pulykamellből nagyobb szeleteket vágunk, megsózzuk,
és megtöltjük a masszával. Ezután feltekerjük, és hústűvel
megtűzzük. A roládokat alufóliába csavarva lábasba
rakjuk, ráöntjük a húslevest, és fedő alatt megpároljuk.
Felszeletelve, párolt gyümölcsökkel körítve tálaljuk.