Csúsztatott palacsinta
A liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, egy csipet sót, a cukrot meg az olajat. Annyi tejszínnel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrűn folyó masszát kapjunk, ebbe azután óvatosan belekeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét. A tésztát merőkanállal felforrósított, kiolajozott serpenyőbe adagoljuk, majd mérsékelt tűzön palacsintákat sütünk belőle, de csak az egyik oldalukat sütjük meg. A palacsintát tűzálló tálra csúsztatjuk a sületlen felével felfelé, s megszórjuk az áttört és rummal kikevert gesztenyemassza, a meggy és a durvára vágott dió keverékével. Meghintjük vaníliás cukorral, majd hasonlóképpen megsütjük, és rétegezve feltornyozzuk a többi tésztát is. Az utolsót a sületlen felével lefelé borítjuk a torony tetejére. A tálat 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, s a palacsintát 10-15 perc alatt átforrósítjuk, éppen csak annyira, hogy a tojásfehérje kissé átsüljön, de azért még puha, rezgős maradjon. A tetejét meglocsoljuk a felolvasztott csokoládéval, és azonnal, forrón tálaljuk.