Gidaleves cipóban tálalva
A vaj felén megdinszteljük a finomra aprított vöröshagymát. Rátesszük a nagyobb kockákra vágott húst, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet és a tárkony felét. A húst először a saját levében pároljuk, majd amikor zsírjára sült, adunk hozzá egy kevés húslevest. Így pároljuk tovább, folyamatosan pótolgatva az elfőtt folyadékot. Amikor majdnem puha, beletesszük a megtisztított, karcsú hasábokra vágott répaféléket. Amikor a hús és a zöldségek is puhára főttek, a maradék vajból 2 evőkanál liszttel világos rántást készítünk. Felengedjük a tejszínnel meg egy kevés húslével, azután a leveshez adjuk. Beleöntjük a maradék húslevest, és annyi vizet,
hogy körülbelül másfél liter levesünk legyen. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és a levét, a maradék finomra vágott tárkonyt, majd az egészet még egyszer összeforraljuk. A levest forrón, apróra vágott petrezselyem zöldjével megszórva, a kivájt rozscipókba adagolva tálaljuk.