Egy nagy tálban összekeverjük a háromféle lisztet a keményítővel, az útifűmaghéjjal és a nyílgyökérliszttel. Hozzáöntjük a vizet, elkeverjük, viszonylag híg masszát fogunk kapni. Hagyjuk állni 20 percet.
Utána jön hozzá a gluténmentes kovász, összegyúrjuk vele, lágy kelttészta-állagot szeretnénk kapni. Ha nagyon felvették volna a lisztek a vizet, akkor egy keveset adhatunk még hozzá.
Újabb húsz perc múlva belekeverjük a sót és a magokat. Két hosszúkás formát kibélelünk sütőpapírral, belekanalazzuk a lágy masszát. Nejlonzacskóba húzzuk. A pulton hagyjuk egy-két órát, majd a hűtőszekrényben kelesztjük egy éjszakát.
Másnap hideg sütőbe rakjuk, és 200 fokra melegítjük. Körülbelül 40 perc múlva, ha már félig megsült, célszerű kivenni a formából, és rácson sütni tovább, 180 fokon. Nehezen sül át a belseje, a lehető legtovább érdemes a sütőben tartani.