Gombafasírozott petrezselymes hajdinával

Meghámozzuk és felszeleteljük a vöröshagymát, kevés zsiradékon megfonnyasztjuk. Rátesszük a megtisztított, feldarabolt gombát, elkezdjük sütni, közben ízesítjük sóval, borssal, összevágott petrezselyemmel, elmorzsolt kakukkfűvel, zúzott fokhagymával. Nem sütjük teljesen a zsírjára, hagyunk rajta egy kevés folyadékot. Hagyjuk kicsit hűlni, majd turmixgépbe kanalazzuk, pár gombnyomással összedaráljuk. Nem kell, hogy teljesen pépes legyen, szerencsésebb, ha kicsit darabos marad.

Hozzáadjuk a nagyon apró kockákra vágott paprikát és cukkinit, beledolgozzuk az egész tojást, és szükség szerint pár evőkanál zsemlemorzsával szilárdítjuk a masszát. Vizes kézzel nagy diónyi gombócokat formázunk, és bő zsiradékban ropogósra sütjük, sülés közben időnként forgatjuk, hogy mindenütt egyenletesen barnuljon.

Sós vízben megfőzzük az átmosott hajdinát. Közben kevés zsiradékon megfonnyasztjuk az összeaprított petrezselyem zöldjét, ide szedjük a leszűrt hajdinát. Alaposan összeforgatjuk, ha szükséges, újra sózzuk.

Répás-diós lencsefasírt fokhagymás majonézszósszal

 

kaloria 350 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.