Forrás: Ványi László

Gombapörkölttel töltött palcsinta

Gombapörkölttel töltött palacsinta

A tojásokat tálba ütjük, megsózzuk, hozzászitáljuk a lisztet. A tejet apránként adagolva, folyamatosan kevergetve sima palacsintatésztát készítünk. Ha túl sűrű lenne, kevés szódavízzel hígíthatjuk. Serpenyőben olajat
forrósítunk, és a tésztából hagyományos módon palacsintákat sütünk.
A töltelékhez az egyik vöröshagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a megmosott, megtisztított,
apró kockákra vágott gombát. Megszórjuk fűszerpaprikával, azzal is pirítjuk egy keveset, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A gombát a saját levében pároljuk puhára. Ekkor elkeverünk benne egy evőkanál lisztet, besűrítjük a szaftját. A palacsintákat megkenjük a gombás töltelékkel, félbehajtjuk, és egymásra halmozzuk.
A zöldségeket cikkekre vágjuk, egy kevés forró olajon megpirítjuk, majd szépen elrendezzük a palacsintatorony
mellett.

kaloria 470 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.