A kiskunhalasi Dudás Sándorné családjában a férfiak nemigen rajonganak a zöldségekért, de ezt a vagdaltat nagyon kedvelik.
- Apróra vágjuk a gombát és a vöröshagymát. Olívaolajon megdinszteljük a hagymát, rádobjuk a darált húst, majd kis idő múlva a gombát is, és zsírjára sütjük. Közben fűszerezzük sóval, borssal, pár levél összemorzsolt bazsalikommal, oregánóval, kevés őrölt pirospaprikával, és adunk hozzá egy evőkanálnyi sűrített paradicsomot. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni.
- A zsemléket vagy a kenyereket beáztatjuk kevés tejbe vagy vízbe, majd kinyomkodjuk, és rámorzsoljuk a húsos-gombás ragura. Beleütünk egy egész tojást is, és jól átgyúrjuk a masszát.
- Egy tepsit vékonyan kizsírozunk, belesimítjuk a húsos keveréket. Kézzel 6-8 mélyedést nyomkodunk bele (a tepsi méretétől függően), és ide ütjük a nyers tojásokat. Így sütjük meg a forró sütőben. Kockára vágva tálaljuk. Melegen burgonyapürével, rizzsel, míg hidegen zöld salátával nagyon finom.