Meghámozzuk a vöröshagymát, finomra vágjuk, és 2-3 evőkanál zsiradékon megpároljuk. Rádobjuk a felszeletelt gombát, ízesítjük sóval, tört borssal, összevágott petrezselyem zöldjével, elmorzsolt szárított majoránnával. Jól összerotyogtatjuk. Közben az összetépett zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kifacsarjuk, elmorzsoljuk. Hozzádolgozzuk az egész tojásokat, a párolt gombát.
A csirkemellet kisujjnyi vastagra felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Egy kis tepsit kizsírozunk, és csíkokban belepakoljuk a tölteléket és a befűszerezett húst (a tepsi két szélére töltelék kerüljön). Alufóliával lezárjuk, és 180 fokos sütőben körülbelül egy órán át sütjük. Végül levesszük róla a takarást, és magasabb hőmérsékleten megpirítjuk a tetejét. Mivel a töltelék zsemlés-gombás keverék maga a köret, külön krumplit vagy rizst nem kell hozzá adnunk, egy kis zöld saláta tökéletes kísérője.