Csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk belőle a zsírt. Félkarikákra szeljük a meghámozott vöröshagymát, rádobjuk a forró zsiradékra.
Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, majd pár perc múlva ráöntjük
a cikkekre vágott gombát. Kevergetve készre sütjük, tíz perc alatt elkészül.
Az utolsó öt percre rádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, jól összesütjük azokkal is.
Összekeverjük a túrót a felvert tojásokkal és a búzadarával, megsózzuk, majd hideg helyen legalább két órán át pihentetjük, hogy jól megduzzadjon a dara.
Sós, lobogva forró vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk belőle. Ha feljött a víz tetejére, még
legalább 5-10 percig kell főzni – akkor jó, ha szépen megduzzad, és már a közepe is puha.
A vajon megfuttatjuk az apróra vágott kaprot, ebbe szedjük a megfőtt túrógaluskákat.