Forrás: Pásztor Tünde

Gombás jérce kapros túrógaluskával

Csíkokra vágjuk a füstölt szalonnát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk belőle a zsírt. Félkarikákra szeljük a meghámozott vöröshagymát, rádobjuk a forró zsiradékra.

Hozzátesszük a zúzott fokhagymát és a csíkokra vágott csirkemellet, sózzuk, majd pár perc múlva ráöntjük
a cikkekre vágott gombát. Kevergetve készre sütjük, tíz perc alatt elkészül.

Az utolsó öt percre rádobjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot, jól összesütjük azokkal is.

Összekeverjük a túrót a felvert tojásokkal és a búzadarával, megsózzuk, majd hideg helyen legalább két órán át pihentetjük, hogy jól megduzzadjon a dara.

Sós, lobogva forró vízbe evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk belőle. Ha feljött a víz tetejére, még
legalább 5-10 percig kell főzni – akkor jó, ha szépen megduzzad, és már a közepe is puha.

A vajon megfuttatjuk az apróra vágott kaprot, ebbe szedjük a megfőtt túrógaluskákat.

kaloria 590 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.