Gombás-hagymás lepény

Gombás-hagymás lepény

A tésztához való lisztet és a sót nagy tálba szitálom. A vajat kézzel eldolgozom benne úgy, hogy morzsalékos tésztát kapjak. Hozzáadom a vizet, és jól összedolgozom az egészet. A kész tésztát lisztezett deszkára teszem, és kb. 24 cm-es körré nyújtom. Tortaformába nyomkodom, és ráteszem a gombáshagymás keveréket. A kész lepényt 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütöm. Akár melegen, akár hidegen tálalhatjuk.

Töltelék

A töltelékhez a hagymát meghámozom, vékony karikákra szelem, a fokhagymagerezdeket összezúzom, a gombát megtisztítom és csíkokra vágom, a csokornyi petrezselyem zöldjét felaprítom, a sajtot lereszelem. Az olajat egy serpenyőben megmelegítem, és először a hagymát és a fokhagymát, majd a gombát 10-15 percig párolom benne. A serpenyőt leveszem a tűzről, beleteszem
az apróra vágott petrezselyem zöldjét és a reszelt sajtot. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezem.

kaloria 330 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.