Forrás: Ványi László

Gombás-majoránnás tokány

Gombás-majoránnás tokány

A húst megmossuk, hosszú, keskeny csíkokra vágjuk. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy nagyobb lábasban megpirítjuk, zsírjában üvegesre dinsztelünk egy nagy fej felaprított vöröshagymát. Beletesszük a húst, megsózzuk, borssal, zúzott fokhagymával ízesítjük, és jól megszórjuk morzsolt majoránnával.
Hozzáadjuk a paradicsompürét is, majd gyakori kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg a levét el nem főtte. Ezután beletesszük a felszeletelt gombát, a zöldpaprikát meg a paradicsomot, s a zöldségek levében tovább pároljuk, lassú tűzön. Ha szükséges, néha kevés vizet öntünk alá. Amikor a hús már majdnem puha, zsírjára sütjük, felengedjük a borral, hozzáadjuk a mustárt, s most már készre pároljuk. A petrezselyem zöldjét finomra vágjuk, a végén belekeverjük, még egyet rottyantunk rajta. A tokány akkor jó, ha a hús vajpuha, a leve pedig sűrű, krémszerű. Rizzsel, tarhonyával vagy burgonyával körítve, forrón tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink