Gombóc Artúr kedvence
A gombóchoz a tojást, a tojássárgáját a porcukorral meg egy csipet sóval habosra keverem, hozzáadom az áttört túrót meg a tejfölt, és jól összekeverem. Beledolgozom a vaníliás cukrot meg a búzadarát, és félórát hagyom állni.
Ezután a tésztamasszából kis gömböket formázok, ezeket laposra nyomkodom, mindegyiknek a közepére egy-egy likőrös marcipángolyót teszek, és gondosan beburkolom. A
gombócokat enyhén sós vízben addig főzöm, amíg az összes feljön a víz felszínére. Ha elkészült, szűrőkanállal
kiszedem. A gombócokat beleforgatom a vajas morzsába, és melegen tálalom.
Töltelék
A töltelékhez a csokoládét lereszelem, a marcipánt kis darabokra vágom, a pisztáciát durvára vagdosom, és mindezt összegyúrom a tejszínnel és a meggylikőrrel.
Morzsa
Közben egy serpenyőben vajat olvasztok, beleszórom a zsemlemorzsát meg a cukrot, és kis lángon jól összekeverem.