Göngyölt pontyfilé csuszafelfújttal
A pontyfilét kisebb darabokra vágjuk, 2-3 mm-ként beirdaljuk, sóval és őrölt borssal ízesítjük. A szeleteket egyenként baconba göngyöljük, majd serpenyőben,
kevés olajon, közepes tűzön készre sütjük. A csuszatésztát
enyhén sós vízben megfőzzük és lecsepegtetjük,
majd egy keverőtálban összekeverjük a felvert tojással, a tejföllel meg a finomra vágott kaporral. Sóval és borssal ízesítjük, majd kivajazott formába töltjük, és 160 fokon
15-20 percig sütjük. Tejfölös kapormártást kínálunk hozzá.
Kapormártás
A kapormártáshoz 2 evőkanál olajból és 5 dkg lisztből világos rántást készítünk, és üvegesre pirítunk benne egy kis fej lereszelt vöröshagymát.
Hozzáadunk két csokor finomra vágott kaprot, majd felengedjük 6 dl húslevessel. Sóval, kevés citromlével
és cukorral ízesítjük, jól kiforraljuk. Végül hozzáadunk 3-4 dl tejfölt, és még egyszer felforraljuk.